אחסון אתרים

הניסיון המצטבר של שנים בעבודה מול לקוחות רבים בשוק בשילוב עם אנשי מקצוע מהבכירים והמקצועיים בתחום הקריאייטיב,
מבטיח לך כי מיתוג בוואב טאלנט ייתן לך את הפתרון שיעמיד את העסק שלך בשורה הראשונה של החברות המובילות.

כל מה שאתם צריכים לדעת על אחסון אתרים

הקמת עסק היא לא עניין של מה בכך, אבל המציאות מוכיחה שוב ושוב שעם עבודה קשה והתמדה, הכל אפשרי.

כשמגיעים לעסק בזירה הדיגיטלית, דברים נהיים קצת יותר מורכבים, גם אצל אנשי העסקים הממולחים ביותר.

לפעמים נראה שמדובר במערב הפרוע ברשת: יש לא מעט שירותים, תוספים, אתרים ועסקים שמציעים כל כך הרבה, אך לבעל העסק הממוצע אין מושג במה להתמקד מלכתחילה. כתוצאה מכך ניתן להגיע למצבים לא נעימים בהם משלמים הרבה, מקבלים מעט/לא את מה שצריך ולפעמים, גם לא מקבלים כלום.

כדי למנוע מצב זה, ריכזנו לכם מדריך אינפורמטיבי שיסכם לכם את הבסיס לגבי הקמת אתר לעסק שלכם, בעיקר מבחינת נקודת האחסון. הסיבה לכך היא שהרבה מאוד אנשים מודעים לצורך באתר אינטרנט, אבל לא יודעים את "אבני הבניין" הנחוצות כדי שהוא יוכל לקום ולפעול.

שרת:
השרת הוא "הבית" של האתר שלכם ברשת. עליו כל המידע של האתר מאוחסן, וכשגולשים רוצים לבקר באתר שלכם, הם בעצם נכנסים לשרת. אין אפשרות להקים אתר ללא שרת, והוא חייב להיות מחובר לאינטרנט בכל רגע נתון כדי לאפשר נגישות למבקרים שלכם. התשלום על שרת הוא לרוב תשלום חודשי, הכולל בתוכו אחסון על השרת עצמו בנוסף לשירותי תחזוקה נוספים (פירוט בהמשך).

בדרך כלל השרת נמדד לפי שלושה ביצועים עיקריים: נפח (ככל שהאתר שלכם מכיל יותר מידע, כך צריך נפח יותר גדול), תעבורה (בלי קשר לגודל האתר, אם יש לכם הרבה מבקרים, צריך יכולת תעבורה גדולה יותר) ומהירות (האתר שלכם חייב לעלות מהר ככל הניתן). אם אחד מהפרמטרים האלו לא יעמדו בדרישות, סביר להניח שהגולשים לא יוכלו להכנס לאתר שלכם או לחלקים ממנו – מצב בעייתי לכל הדעות.

דומיין:
הדימוי שלו בעולם הפיזי הוא כתובת העסק שלכם. הדומיין הוא הכתובת לשרת שלכם, דרכה הגולשים יכולים להכנס בקלות. כל שרת בא עם כתובת משלו (שנקראת כתובת IP), המיוצגת בספרות (לדוגמא: 123.20.805.12). מכיוון שבעייתי לדרוש מהלקוחות שלכם לזכור את הספרות, נוצר הדומיין שנותן לכם ליצור כתובת נוחה לעין שקל לזכור בעל פה ולהקליד. דומיינים מוכרים הם www.ynet.co.il, www.google.com ועוד. ישנן מספר קבוצות דומיינים שמצביעות על טיב האתר, וחשוב לדעת אותם לפני שבוחרים בדומיין לאתר שלכם:

סיומת com: הסיומת הידועה לכל. כמעט כל אתר בינלאומי שמכבד את עצמו מחזיק בדומיין עם סיומת כזו

סיומת net: סיומת זו גם משמשת לאתרים בינלאומיים, לרוב מהווה אלטרנטיבה לאתרים שלא הצליחו לתפוס את סיומת ה-com בזמן.

סיומת co.xx: האיקסים מייצגים סיומת שמשתנה לפי המדינה אליה פונה האתר. אצלנו, הסיומת תהיה co.il, ביפן היא תהיה co.jp ובבריטניה היא תהיה co.uk. אם האתר שלכם מיועד רק לאוכלוסיה של מדינה מסוימת או למספר מדינות מסוימות, כדאי לכם להשתמש בדומיין כזה.

סיומת org: סיומת המיועדת לארגונים (קיצור של Organization). ישנו גם ענף הכולל בתוכו סיומת מדינה. לדוגמא – org.il.

סיומת gov: סיומת המיועדת לאתרים ממשלתיים. גם כאן ישנו ענף הכולל בתוכו סיומת מדינה.

סיומת biz: סיומת חדשה יחסית, המיועדת לעסקים.

סיומת ac.xx: מתייחסת למוסד חינוכי.

כיום ניתן למצוא סיומות דומיינים רבות שמתמקדות יותר בטיב העסק (כמו agency, finance, dating ועוד), אך לרוב מומלץ להשתמש בסיומות הקלאסיות והמוכרות. עוד פרט שרוב האנשים לא יודעים הוא שניתן לרכוש מספר דומיינים לאותו האתר. התשלום על דומיין הוא לרוב תשלום שנתי.

כאשר יש לכם שרת ודומיין, אתם כבר יכולים לארח עליו את האתר שלכם ולהתחיל להפנות אליו גולשים. יחד עם זאת, אתם עדיין צריכים מספר שירותים קריטיים כדי שהאתר באמת יפעל כשורה.

שירותי גיבוי:
המידע של האתר שלכם הוא יקר ערך. יש בו את כל הפרופיל הדיגיטלי שלכם, מידע של משתמשים ושלכם, עדכונים, פרסומות ועוד. לעתים קורים מקרים שלא בשליטתנו כמו נזקים לשרת, פריצות ועוד מרעין בישין שיכולים לפגום במידע של האתר. במיוחד לצורך כך, שירותי אחסון טובים יכילו שירותי גיבוי יומיים (לכל הפחות) כדי שגם במקרה והמידע שבאתר ייפגע, תוכלו להעלות את הגיבוי ולחזור לשגרה עם אתר מתפקד, בלי שכמעט נפגעתם מהתוצאה. שירותים אלו לרוב גלומים בעלויות השרת, אלא אם אתם לוקחים גוף חיצוני שלרוב יגבה גם הוא תשלום חודשי.

שירות הגנה:
כמו שכבר הבנתם מהסעיף הקודם, האתר שלכם תמיד עלול להיות מועד לפריצות מצד האקרים. לפעמים הם עושים את זה כאידיאולוגיה ולפעמים משעמום, אבל התוצאה ברורה: האתר שלכם עלול להמחק, להשתנות ועוד מבחר אופציות שכנראה לא יטיבו עם העסק שלכם. בדיוק מסיבה זו אתם צריכים שירותי הגנה שיסננו גורמים זדוניים שירצו להרע לאתר שלכם. כשהמידע בטוח, אתם יכולים לישון בשקט. גם כאן, שירותי אחסון רבים מציעים את השירות הנ"ל כחלק מהעלויות השרת, אבל ניתן לקחת גוף צד שלישי בתשלום חודשי.

תעודת SSL:
כמו בכל דבר בעולמינו, יש צורך לאישורים ועמידה בתקנים כדי להבטיח שחווית המשתמש תשמר על הצד הטוב ביותר. תעודה זו מהווה פרוטוקול עולמי לכל אתר שמעוניין לשמור מידע משתמש כלשהו (בימינו, כמעט כל אתר), וכל אתר שלא יציג תעודה כזו נחשב כלא בטוח. אל תתפתו לגופים שיציעו לכם תחליפים או לעלות בלי שירות זה – זה יעלה לכם הרבה יותר משזה יחסוך לכם. התשלום לתעודה זו הוא לרוב שנתי.

סליקה:
במקרה והאתר שלכם מתעסק במסחר אלקטרוני (E-commerce), אתם חייבים מערכת סליקה איכותית ואמינה כדי לאפשר ללקוחות שלכם לבצע עסקאות באתר שלכם. בלי מערכת זו, לא תוכלו לגבות תשלום, בין אם לא יהיה ניתן פיזית, או שהגולש הממוצע יירתע מלהשתמש במערכת שאינה מזוהה על ידי הדפדפן שלו. התשלום במערכות אלו לרוב מתבסס על אחוזים בודדים מהעסקה.

אלו השירותים העיקריים שכמעט כל אתר בימינו צריך בצורה כזו או אחרת. זה אולי עלול להראות כמו הרבה, אבל בפועל, עם הגורם הנכון שילווה אתכם, הקמת האתר שלכם יכולה להיות הליך פשוט למדי שבסופו של דבר ייצור לכם נכס דיגיטלי לכל דבר שישתלם לכם מאוד בטווח הארוך. אנחנו בוובטאלנט נשמח להציע לכם את שירותינו ולהקים לכם נוכחות מיוחדת במינה ברשת. מעוניינים? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

שאלות?

השאירו פרטים ואנו ניצור אתך קשר בהקדם האפשרי